• somenatiivibusines

Instagram Yrityksille: Tällä Helpolla Strategialla Rakennat Brändiäsi Ilmaiseksi

Sillä ei ole väliä onko sinulla Instagram-tili jossa on miljoona seuraajaa tai loit tilisi tänään. Tällä strategialla voit luoda merkityksellisen yhteisön ja vahvistaa brändiäsi.


Miten voin kasvattaa yritykseni tai brändini Instagramia?


Tätä kysymystä kysytään lähes aina. Tohdin neuvoa tässä aiheessa kyseisellä kasvustrategialla, sillä kaikki Somenatiivit käyttävät tätä keinoa ja olemme kasvattaneet seuraajakuntaamme huomattavasti. Tämä ei ole teoria, vaan toimivaksi todettu keino. Lisäksi tämän strategian periaate pätee kaikkiin sosiaalisen median alustoihin; Facebook, LinkedIn ja kaikkiin tuleviin kanaviin, joista emme vielä edes tiedä.


Totuus on, ainut tapa, jolla voit voittaa somessa on olemassa sosiaalinen. Instagram seuraajien määrällä ei ole mitään merkitystä ilman aitoa yhteisöä, joita oikeasti kiinnostaa (eli älä koskaan osta seuraajia, se ei huijaa ketään). Karu totuus on, se täytyy aloittaa nollasta luomalla aitoja keskusteluita.


Keskustelut voivat tapahtua yksityisviesteissä tai aktiivisesti etsimällä top 9 julkaisua tietyillä hashtageilla Instagramissa, sinun täytyy osallistua keskusteluihin ihmisten kanssa, joilla on samat kiinnostuksenkohteet.


Kasvustrategiamme perustuu siihen, että jätät merkityksellisen kommentin top 9 julkaisuun Instagramissa, 10 erille hashtagille, joka liittyy yritykseesi tai brändiisi joka ikinen päivä.


Näin jätät mielipiteesi, osallistut keskusteluihin ja jopa aloitat keskusteluita sinun brändiisi liittyvissä julkaisuissa joka päivä.

Nyt jaan kasvustrategiamme kolmeen yksinkertaiseen osaan, jotta muistat mitä tehdä helpommin.Instagram Hashtag Etsintä
Etsi hashtagit Instagramissa

1. Etsi parhaat hashtagit, jotka liittyvät brändiisi tai yritykseesi

Tämän ei pitäisi olla hankalaa. Tätä artikkelia varten olen päättänyt käyttää esimerkkinä kampaamoa.

Jotta saat aidon esimerkin, kuvittele, että olet ollut kampaajana muutaman vuoden, mutta nyt haluat luoda itsellesi henkilöbrändin. Ensin sinun täytyy löytää 10 tärkeintä hashtagia toimialallesi. Tässä on muutama joita löysin Instagramissa.


1. #kampaaja (+26,000 julkaisua ja kasvaa edelleen)

2. #kampaajalla

3. #kampaajat

4. #kampaajatampere

5. #kampaus

6. #tukkahyvinkaikkihyvin

7. #punapää

8. #uudethiukset

9. #hiuksetkuntoon

10. #hiuksethyvin

11. #hiuksetkiittää


Etsimällä hashtageja huomaat kuinka helposti löydät tageja jotka liittyvät alaasi. Kun etsit kampaajaa, Instagram sitten ehdottaa mitä hashtageja kannattaa seurata. Suosittelen kuitenkin, että tutkit pienempiä hashtageja myös, sillä niillä voi olla suuri merkitys.

Käytä hetki tutkimalla jokaisen hashtagin suosituimpia julkaisuja. Kun löydät mielenkiintoisen julkaisun, avaa julkaisu, tutustu julkaisijaan, lue hänen bio, tutki mistä hän tykkää ja kuinka aktiivinen hän on.


Muista: kiinnitä huomiota tykkäyksien ja kommenttien määrään:

Vaikka tilillä olisi alle 200 seuraajaa, mutta jokainen julkaisu saa 60 tykkäystä ja 30 kommenttia, muista KOMMENTOIDA ja jätä mielipiteesi.

Suurin osa teistä lukijoista olette aloittamassa nollasta (eikä se haittaa!), jokaisella yhteydellä on merkitys. Jokainen luotu suhde tuo arvoa. Jokainen heistä voi olla osa yhteisöäsi.


2. Kommentoi jotta kasvustrategia toimii


Kampaajalla Hashtag Instagramissa
#kampaajalla Instagramissa

Nyt kun olet löytänyt sinulle tärkeät hashtagit ja jokaiselle 9 suosittua julkaisua on aika kommentoida. Eli jätä mielipiteesi, vastaa kysymyksiin ja auta toista missä mahdollista.


Jos näet kommenttikentässä, että jollain on kysymys ja tiedät siihen vastauksen, vastaa. Jos tykkäät kuvasta ja sen väreistä, kerro se! Jos kuvateksti herätti ajatuksia, avaudu! Jos koet, että kaverisi voisi hyötyä julkaisusta, jaa se! Näin helposti voit jättää jälkesi.

Realistisesti tässä ei pitäisi mennä yli 2 minuuttia per julkaisu.


Muista kuitenkin, että ole aito ja ole itsesi. Et halua näyttää siltä, että olet spammaaja.

3. Jatka

Näin helppoa se on. Yksinkertaisesti kommentoit 9 suosituimpaan julkaisuun, 10 erille (yhteensä 90 kommenttia) päivittäin.

Lupaan, että saat tuloksia. Mitä merkittävämpiä kommenttisi ovat, sitä nopeammin tulet kasvamaan.


Vaikka saisit vain yhden seuraajan päivässä, lupaan, että tulet oppimaan paljon. Opit Instagramista kanavana, sen käyttäjistä ja mihin he reagoivat. Jättämällä kommenttisi päivittäin olet osa sitä yhteisöä.


Jos noudatat tätä ryhdikkäästi, veikkaan, että saat ainakin 100 seuraajaa heti ensimmäisen kuukauden aikana. Se voi tuntua aluksi työläältä, mutta voit jakaa strategian pitkin päivää. Voit aloittaa aamukahvin äärellä, jatkaa lounaalla ja vielä iltauutisten jälkeen.


Jos koet, että tästä kasvustrategiasta voi olla hyötyä, aloita heti ja kerro tästä kaverillesi.