• somenatiivibusines

Mikä on sopiva Facebook mainosbudjetti?

Meiltä usein kysytään, että mikä on sopiva mainosbudjetti Facebook mainontaa varten? Totuus on, että Facebook-mainonnan hinnalle on useita tekijöitä kuten; toimiala, mainostavat kilpailijat, mainoks

en laatu ja moni muu tekijä.


Tämä johtuu siitä, että Facebook (ja Instagram) mainonnan hinnoittelu muistuttaa huutokauppaa. Hyvin suositulla toimialalla voi olla monta mainostajaa ja tämä puskee mainonnan hinnan nousuun, koska mainospaikkoja on rajallinen määrä käytäjän ruudulla. Yritys jolla on suurempi mainosbudjetti per päivä todennäköisemmin saa mainoksensa näkyviin kilpailuunsa verrattuna.


Jos olet pienempi yrittäjä, älä säikähdä, sinulla on mahdollisuus pysyä huutokaupassa mukana. Mitä tarkemmin osaat Facebookille kertoa kohderyhmäsi, eli kenelle haluat mainoksia näyttää, sitä halvempaa mainonta on. Esimerkiksi kauneushoitola voisi kohdentaa mainoksia 43 vuotiaille naisille, 10 kilometrin säteellä omasta toimipaikasta, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta kasvohoitoja kohtaan edellisen kuukauden aikana. Näin Facebook etsii juuri haluamasi kohderyhmän ja on hyvin mahdollista, että olet ainut "kalastaja" siinä kohderyhmässä.


Kysymys kuitenkin on, että millaisella budjetilla sitä tulisii aloittaa? Siihen on olemassa yksinkertainen nyrkkisääntö:

1. Suosittelemme aina aloittamaan 5€/päivä mainosbudjetilla, eli noin 150€ ensimmäisen kuukauden ajan. Näin sijoitus ja riski on suhteellisen pieni, mutta on mahdollista, että saat jo tällä mainosbudjetilla tuloksia (esim. ostoja tai verkkosivulla kävijöitä, riippuen tavoitteestasi).


2. Kuukauden jälkeen voit laskea paljonko yksi haluttu tulos maksoi. Aluksi jaa käytetty mainosbudjetti tulosten määrällä esim: 150€ / 36 tulosta = 4.16€.

Nyt tiedät, että yksi tulos maksoi 4.16€.


3. Mikäli ensi kuussa haluat 50 tulosta voit laskea tarvittavan budjetin näin: 4.16 * 50 = 208€


Eli pähkinän kuoressa: käytetty mainosbudjetti / tulokset = y

y * haluttu tulosten määrä = sopiva mainosbudjetti.


Pidä kuitenkin mielessä, että tämä on vain suuntaa antava ohje. Todellinen vaadittu mainosbudjetti voi vaihdella edellä mainittujen tekijöiden syystä. Myös oman mainoksen laadulla on suuri merkitys sen tehokkuuteen.


Haluatko apua tai Somenatiivin hoitamaan Facebook mainontasi? Ota yhteyttä osoitteesta: somenatiivi.fi